RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Голова НКРЕКП назвала розслідування НАБУ щодо "Роттердам+" грою на публіку

Голова НКРЕКП Оксана Кривенко жорстко відреагувала на заяви директора НАБУ Артема Ситника щодо ймовірних збитків від "Роттердаму+".

"Є щонайменше три авторитетні експертизи, які вказують на обґрунтованість формули. Експертизи публічні. Це реальні доказові документи, а не якісь таємничі "економічні звіти", зроблені невідомо ким. Немає про що дискутувати…", - написала вона на своїй сторінці Facebook.

На думку Кривенко, саме відсутність доказів незаконності формули заважає НАБУ довести справу до суду.

"В НАБУ впевнені, що формула завдає державі збитки. То чому з боку Артема Ситника не було жодної спроби скасувати чи принаймні призупинити її дію через суд? Чи не дивно? Є так звана "злочинна дія", проте правоохоронці нічого не роблять, щоб її зупинити. Відповідь на запитання дуже проста. Розслідування – це не більше, ніж політична гра на публіку. Бутафорія. За гучними заявами керівництва НАБУ немає жодного реального змісту чи доказової бази. То ж це ніщо інше, як тиск на комісію", - наголосила Кривенко.

Як відомо, НАБУ понад рік розслідує формули "Роттердам+" в електроенергетиці та "Дюссельдорф+" в газовій сфері.

"Роттердам+" включає ціну вугілля для виробництва електроенергії, засновану на котируваннях вугільного хаба ARA (Амстердам-Роттердам-Антверпен) плюс доставку в український порт. У сфері природного газу діє формула "Дюссельдорф+" (ціна хаба NCG + доставка в Україну). Ці формули встановлюють ринкову вартість енергоресурсів для українських споживачів за принципом імпортного паритету.