RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

"Нафтогаз" заплатить за право користування власною звітністю 2 млн євро - нардеп

ПАТ "Нафтогаз України" і АТ "Укргазвидобування" в останні дні листопада уклали угоди з Naftogaz Trading Europe S.A. на право користування звітністю на загальну суму 1,7 млн євро.

Про це повідомляється в системі "Прозорро", пише на своїй сторінці в Facebook народний депутат від фракціїї "Батьківщина" Ігор Луценко.

"Укргазвидобування" заплатить швейцарської дочірній фірмі "Нафтогазу" 1,51 млн євро, сам "Нафтогаз" заплатить своїй "дочці" 0,20 млн євро.В обох випадках кошти є платою за користування об'єктами інтелектуальної власності за звітами "Naftogaz strategy implementation: Capturing synergies from integration "і" Naftogaz Group: Preparation for Organization Transformation ".

За йго словами, в обґрунтуванні закупівлі "Нафтогазу" пояснюється, що кошти до Швейцарії перерахують через те, що фірма "Naftogaz Trading Europe SA" має виключне право власності на звіт "Affordable energy for Ukraine. Naftogaz Strategy", що було підтверджено листом від "McKinsey & Company Poland Sp. z oo".

"Однак в одній з закупівель не було пояснено, яким чином і чому це право власності виявилося у швейцарській "дочки" "Нафтогазу", а не у головного офісу "Нафтогазу" в Україні", - відзначає нардеп.

Нагадаємо, є рішення судів щодо протиправного ненадання інформації "Нафтогазом" народним депутатам.Також "Нафтогаз" відмовляється співпрацювати з Рахунковою палатою (органом контролю Верховної Ради) в частині проведення аудиту ефективності компанії.