RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Вдвічі знизити ціну на газ можна лише після зміни влади - Тимошенко

Політична воля нового президента України – це головна передумова зниження удвічі ціни на газ для населення.

Про це Юлія Тимошенко заявила на телеканалі «Україна».

«Тільки зміною влади можна докорінно змінити всю політику. Зараз ми говоримо про можливість зниження ціни на газ вдвічі», – констатувала лідер «Батьківщини».

Кандидат у президенти зазначила, що за останні 5 років ціна на газ та тепло в Україні збільшилася в 12 разів. Однак їй у разі перемоги на виборах знадобиться лише кілька тижнів, аби зупинити цю «вакханалію».

«Якщо ми знизимо вдвічі ціни на газ – автоматично знизяться тарифи на тепло і на гарячу воду. Тому що в ціні тепла і гарячої води майже вся вартість природного газу», – зазначила політик.

На думку Тимошенко, для встановлення посильних для більшості українців тарифів потрібно втілити у життя 5 простих кроків.

Спрямувати газ українського видобутку на потреби населення та соціальної сфери; накласти вето на постанову уряду про подорожчання блакитного палива; замінити корумпованих членів НКРЕКП; встановити 30% рентабельності для вітчизняних видобувальників; накласти мораторій на підвищення тарифів, як це зробили куди заможніші за Україну Румунія та Польща.

«Ми будемо мати 3 гривні 50 копійок за кубометр. Сьогодні беруть 8 грн 55 коп, практично забираючи у людей останнє і потім розподіляючи все це на свої офшорні рахунки», – обурилася лідер «Батьківщини».

Тимошенко, яка нещодавно провела переговори із директором-розпорядником МВФ, запевнила, що зуміє переконати західних кредиторів – при встановленні ціни на газ має враховуватися реальний рівень доходів громадян.

«Наш уряд в розпал світової фінансової кризи категорично не пішов ні на які вимоги. І якщо люди порівняють платіжки 2008-го і сьогоднішні, то побачать, що в 2008 році я не допустила підвищення тарифів на газ і на тепло. Ми знайшли інші компенсатори, щоб збалансувати бюджет», – наголосила голова партії.

«При владі, на жаль, корумповані мародери. Вони підвищуватимуть тарифи і скорочуватимуть кількість людей, які отримують субсидії. Це їхній план. Але цей план треба зупинити. Треба потерпіти два місяці і зробити так, щоб ніхто більше над людьми не знущався. Ми зможемо це зробити і захистити людей по-справжньому. Тарифи буде знижено», – запевнила лідер «Батьківщини».