RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Захід вимагає від України прискорити реформу ринку електроенергії - американські ЗМІ

Країни ЄС, міжнародні фінансові організації - офіційні кредитори України, а також Агентство США з міжнародного розвитку закликають Україну прискорити і поліпшити роботу з реформування ринку електроенергії, зобов'язання про що країна взяла на себе ще два роки тому.

Про це йдеться в спільному листі міжнародних партнерів, пише американське видання Politico.

"У листі до українського прем'єр-міністру Володимиру Гройсману від 17 квітня підписанти поділилися побоюваннями щодо виконання закону (" Про ринок електроенергії ", - ред.). Закон, прийнятий в 2017 році, має на меті ввести конкурентний ринок електроенергії з 1 липня 2019. Однак за два місяці до кінцевого терміну, багато важливих операційних деталей залишаються невстановленими ".

Як пише Politico, в листі закликають регулятора енергетики країни і міністерство "якомога швидше скликати засідання координаційного центру, щоб критично переглянути стан впровадження нової ринкової моделі, визначити ключові перешкоди і зобов'язати відповідальних їх вирішити".

З 1 липня поточного року планується введення нового ринку електричної енергії в Україні, який імплементує норми Третього енергопакету Євросоюзу. Від своєчасного введення ринку залежить, чи отримає Україна макро фінансову допомогу в розмірі 500 млн євро від Європейського Союзу в 2019 році.