RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

В Україні запущені процеси, які роблять відстрочку запуску енергоринку неможливою - експерт

Незворотні процеси в електроенергетиці, які унеможливлюють відтермінування запуску ринку з 1 липня, вже запущені.

Таку думку висловив президент Асоціації енергетики України Олександр Трохимець в блозі на "ЛІГА".

"Сьогодні ті самі люди, які лобіювали запровадження ринку електроенергії, лобіюють відтермінування його запуску…..користуючись застарілими аргументами. Але, на відміну від квітня 2017, сьогодні вже запущені незворотні процеси в електроенергетиці, які унеможливлюють відтермінування запуску ринку", - заявив Трохимець.

Юрист звернув увагу, на ризики для України, пов’язані з відтермінуванням запуску ринку.

«По-перше, це може призвести до погіршення взаємовідносин з міжнародним співтовариством. Вже 23 квітня представники ЄС, ЄБРР, Європейського енергетичного співтовариства, Європейського інвестиційного банку та USAID в Україні заявили, що стурбовані гальмуванням запуску нового ринку електроенергії. По-друге, від цього залежить, чи отримає Україна макрофінансову допомогу в розмірі 500 млн євро від ЄС", - пише він.

На думку Трохимця, ринок електроенергії треба запускати вже з 1 липня 2019 року, а держава в особі НКРЕКП, Антимонопольного комітету та Кабінету Міністрів має зробити все, аби безболісно пройти перехідний період для людей, бізнесу та електроенергетичної системи України.

"Щодо подорожчання електроенергії для населення - то в уряду є всі механізми, як правові, так і економічні для унеможливлення такого подорожчання", - наголосив юрист.