RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Змінювати "зелений" тариф не плануємо - Герус

Голова енергетичного комітету Верховної Ради України Андрій Герус заявив, що влада не планує міняти "зелений" тариф і шукає можливість прийнятного для всіх сторін рішення.

Про це пишуть "Українські новини".

"Юлія Ковалів з Офісу Президента і також пан Олексій Оржель проводили круглі столи, щоб знайти формат в ході діалогу, як цю проблему вирішити. Як можна знайти інструментарій, яку модель, коли б, з одного боку, ці виплати будуть підйомними для держави, а з іншого - задовольнять інвесторів, і всі розумітимуть, що держава підходить цивілізовано. Ніяких законопроектів щодо змін "зелених тарифів" у нас не зареєстровано і не планується", - сказав Герус.

Законодавством України гарантовано збереження "зелених тарифів" на незмінному рівні до 2030 року з метою стимулювання інвестицій у виробництво електроенергії з поновлюваних джерел.

Раніше посол Норвегії в Україні Уле Хорпестад заявив, що для інвесторів стабільні умови для інвестицій - це фундаментальне питання, і вони негативно відреагують на ретроспективний перегляд "зеленого тарифу".