RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

ДТЕК Нафтогаз повідомив про плани пробурити п'ять глибоких свердловин в 2020 році

Компанія ДТЕК Нафтогаз продовжить інвестувати в глибоке буріння і побудує п'ять нових глибоких свердловин в 2020 році.

Про це повідомив директор з видобутку і переробки вуглеводнів Олексій Раптанов під час виступу на конференції в рамках спеціалізованої виставки "Нафта. Газ. Сервіс - 2020".

"У минулому році компанія заклала серйозну основу для збільшення обсягів буріння: ми скоротили терміни будівництва свердловин глибиною понад 5500 м до 3,5 місяців, законтрактували найпотужнішу в Україні бурову установку SK-3000, яка дозволяє бурити на глибину до 10 км. Ми почали програму буріння на Мачухському родовищі - одному з найбільш складних в світі з точки зору гірничо-геологічних умов. Таким чином, в 2020 році ми плануємо побудувати п'ять нових свердловин і вже в найближчому майбутньому освоювати глибини більше 7 км", - прокоментував Олексій Раптанов.

Під час виступу було відзначено, що одним з ключових чинників для збільшення обсягів буріння і видобутку газу є впровадження інноваційних технологій.

"ДТЕК Нафтогаз став першою газодобувною компанією в Україні, яка створила Технологічний центр для системного пошуку, адаптації та впровадження сучасних технологій. За минулий рік за рахунок інновацій ми сумарно скоротили терміни буріння свердловин на 132 дня. Також в компанії була сформована Експертна Рада із залученням провідних міжнародних фахівців, який буде сприяти в підвищенні ефективності виробничих і бізнес-процесів. Все це допоможе ДТЕК Нафтогаз вийти на нову динаміку розвитку і наростити видобуток до 2 млрд куб м до 2021 року, збільшивши внесок в енергонезалежність України", - повідомив Олексій Раптанов.

ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України. Група розвиває бізнеси з видобутку природного газу і вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK реалізує проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньою бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Нафтогаз - найбільша приватна газовидобувна компанія в Україні. В 2019 видобуто 1,66 млрд куб м природного газу, що є історичним рекордом серед приватних компаній в галузі. З 2013 ДТЕК Нафтогаз збільшив видобуток газу більш ніж в 3 рази, продемонструвавши найстрімкішу динаміку розвитку в газодобувному секторі країни.

У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тисяч співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.