RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

"Слуга народу" Нагорняк закликав до перезавантаження керівництва енергетичної галузі - ЗМІ

Необхідно здійснити повне перезавантаження керівної ланки енергетичної галузі для виведення енергетики з кризи.

Про це йдеться у зверненні депутата Сергія Нагорняка до президента, передає "Главком".

Депутат зазначив, що електроенергетика переживає кризу, спричинену непрофесійними діями відповідальних за галузь та їх втручанням в ринкові процеси. Серед таких дій він зазначив створення режиму максимального сприяння імпорту електроенергії з держав, які закривають доступ на свій енергоринок українським виробникам, що призвело до погіршення стану підприємств держсектору, втручання в правила ринку, які дозволили запустити на енергоринку аферу із "торгівлі повітрям", неспроможність цивілізовано провести переговори із інвесторами у сфері ВДЕ та дійти компромісу.

Окрім того, Нагорняк звернув увагу, що енергетика безкінечно працює в режимі "тимчасово виконуючих обов’язки", в такому режимі працюють НАЕК "Енргоатом", НЕК "Укренерго", ПАТ "Центренерго", що негативно позначається на роботі цих підприємств і галузі в цілому.

Зважаючи на критичність ситуації в енергетиці, депутат закликав президента здійснити повне перезавантаження керівної ланки галузі.

"В такій ситуації єдиним виправданим рішенням є повне перезавантаження керівної ланки електроенергетичної галузі. До керівництва галуззю мають прийти не політики, як би модно і сучасно це не було, не партійні лідери, а професіонали із значним досвідом і глибоким розумінням технічних і ринкових процесів", - наголосив Нагорняк.

Раніше народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань енергетики і ЖКГ Вікторія Гриб в зверненні до президента, прем'єр-міністра та голови парламенту заявила, що кризова ситуація в енергетиці вимагає негайного втручання керівництва держави і прийняття кадрових рішень.