RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Тендер на 150 млн з проектування ЛЕП виграла дочірня компанія фірми з РФ - політолог

Компанія "Союзенергопроект", яка є дочірнім підприємством однойменної російської компанії, з одними і тими ж співзасновниками - Адонін Олег Валерійович та Адоніна Валентина Василівна - виграла тендер на близько 150 млн гривень з проектування ЛЕП у Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

Про це повідомляє політолог Олексій Голобуцький, пишуть Українські новини.

"Схоже, українська влада вирішила під новий рік зробити шикарний подарунок Путіну у сфері енергетики. Здавалося б, що може бути жахливого у тендері на проектування ЛЕП у Миколаївській, Одеській та Херсонській областях? Мережі старі, і міняти їх треба, щоб люди не сиділи без світла… Ось тільки "чудесним чином" переможцем цього тендеру на майже 150 мільйонів гривень стала фірма, за якою стирчать вуха Кремля", – написав політолог.

У повідомленні йдеться, що проект нових ЛЕП у трьох південних областях України є стратегічним. Але його проектування по суті російськими проектувальниками несе ризики для безпеки України.

"Найбанальніший - саботаж і провал проектування. Як наслідок: зрив планів щодо енергонезалежності країни на півдні України та провокація протестів на тлі відключення електрики. А найнебезпечніший варіант проекту може послужити військовим планам Путіна із захоплення півдня України. Ми всі пам'ятаємо про його маніакальне бажання створити коридор від Криму до Придністров'я І ось проект нових ЛЕП може красиво лягти якраз по територіях, які Путін хоче захопити – тобто створити ще й енергетичний коридор від Криму до Придністров'я для забезпечення життєдіяльності окупаційної адміністрації. І все це за рахунок України!" – заявив Голобуцький.

Політолог вважає це або "свідомим злочином", або "злочинною недбалістю" і закликає розібратися компетентні органи.