RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Суд визнав незаконним звільнення членів Наглядової ради Центренерго

Господарський суд м. Києва визнав незаконним дії Фонду державного майна зі звільнення незалежних членів Наглядової ради Центренерго.

Про це йдеться у рішенні суду, що опубліковано в реєстрі судових справ, йдеться в матеріалі "Українських новин".

7 серпня Фонду вдалося провести позачергові збори акціонерів з одним питання - зміна наглядової ради Товариства, за що Фонд, як головний акціонер товариства і проголосував, переобравши новий склад наглядової ради, вивівши зі складу незалежних директорів Валерія Безлепкіна та Валерія Щекатурова, проте залишив у складі Наглядової ради Андрія Готу та Віктора Бусько. Відповідні дії Фонду були визнанні судом нелегітимними.

Дії посадових осіб ФДМ були оскаржені одним із членів НР і 14 серпня Госпсуд м.Києва заборонив Фонду звільняти незалежного директора наглядової ради Центренерго Валерія Безлепкіна.

Протягом останніх місяців керівництво ФДМ і керівник Фонду Умеров намагалося змінити незалежних членів наглядової раду ПАТ "Центренерго", попри те, що вони були погоджені міжнародними організаціями. Новий склад Наглядової ради підприємства, який було обрано 14 серпня у ЗМІ називають нелегітимним, як і обрання нового гендиректора – Андрія Чуркіна замість Віктора Спічки. Проти Андрія Чуркіна виступили працівники Трипільскої ТЕС оголосивши страйк через намагання Чуркіна змінити генерального директора ТЕС

"Всі рішення, які прийняті наглядовою радою та новим генеральним з 14 серпня є незаконними та можуть бути скасовані, що спровокує колапс у стратегічній енергетичній компанії України, параліч фінансово господарської діяльності, оскільки вже декілька крупних постачальників та підрядників відмовилися від співпраці з нелегітимним органом управління і Товариством в цілому, збитки на сотні мільйонів гривень", - стверджує незалежний член Наглядової ради Центренерго Валерій Безлепкін.

Раніше СБУ зареєструвала кримінальну справу щодо посадових осіб "Центренерго" та Фонду держмайна за провал підготовки до осінньо-зимового сезону. Андрія Готу, Віктора Буська та заступника голови ФДМУ Олександра Федоришина називають причетними до провалу підготовки до опалювального сезону.