RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Донецький журналіст пригадав темне минуле закритого заводу на Донбасі

Донецький журналіст Денис Казанський їдко прокоментував закриття найбільшого українського виробника холодильної техніки ПАТ "Норд" в окупованому Донецьку.

Про це він написав у своєму блозі.

Казанський нагадав, що в 2013 році власник заводу і прихильник Партії регіонів Ландік говорив, що його завод орієнтується на російський ринок і просив Віктора Януковича не підписувати угоду про асоціацію з Євросоюзом. Потім, за його інформацією, колектив заводу регулярно брав участь в акціях в підтримку Януковича і проти Евромайдану.

"Росія ввела війська, і Донецьк фактично перейшов під її контроль. Здавалося б, мрія колективу «Норду» збулася. Ніщо не заважає більше попаданню продукції «на традиційні ринки». Бери та постачай холодильники в Росію скільки завгодно! Але на «Норді» щось пішло не так, і виробництво остаточно загинуло", - іронічно пише журналіст.

"Росія не допомогла. Раптово з'ясувалося, що їй донецькі холодильники і в х...й не вперлися. Привіт дебілам, які навесні 2014 року запевняли, що хочуть в Росію, тому що вона збереже Донбасу заводи і робочі місця. Всього доброго вам, гарного настрою", - заявив Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", збитки України від анексії Криму та заподіяних окупантами руйнувань шахт і заводів на Донбасі оцінити поки неможливо, але йдеться про колосальні цифри.