RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Білорусі збираються випускати тушонку з бобрів

У Білорусі мають намір запустити виробництво ковбаси і тушонки з бобра.

Ідея з'явилася у Міністерства лісового господарства у зв'язку з тим, що в країні є велика кількість бобрів і їх м'ясо дуже корисне, передає портал Tut.by.

Спочатку планується випуск делікатесу в обмеженій кількості.

Представник Мінлісгоспу Сергій Шестаков пояснив, що зараз боброве хутро не в моді і тому вирішили їх використати по-іншому.

"Під час одного з візитів нашої делегації в Литву нас почастували шашликом. Ми думали він з баранини, виявилося, бобер. При правильному приготуванні і зі спеціями він дуже смачний", - сказав чиновник.

У Білорусі було проведено дослідження, яке показало, що м'ясо бобра містить багато білка, селен і вітамін С, а за кількістю фосфору воно перевершує яловичину, свинину і наближається до кролика. Заліза в ньому майже вдвічі більше, ніж в інших видах м'яса.

Щодо запуску виробництва ведуться переговори з м'ясокомбінатами, які дуже цікавляться випуском делікатесу.

Вартість кілограма бобрового м'яса буде дорівнювати кілограму кролика. У 2016-2017 роках запланована заготівля 1750 тварин.

Шестаков також зазначив, що в рік в Білорусі мисливці добувають близько 10 тисяч бобрів, але полювати на них можна тільки з 1 вересня по 31 березня.

Як повідомляв "Апостроф", відомий виробник віскі Jack daniel's запустив лінійку кави, настояної на віскі.