RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Маріонетки зі зброєю: наскільки реальні загрози бойовиків ДНР-ЛНР піти на Київ

Бойовики насправді не збираються в наступ на підконтрольну територію України, а всі чутки про це є інформаційним міхуром.

Таку думку "Апострофу" висловив військовий оглядач Михайло Жирохов.

За словами фахівця, два окупаційних корпуси, що знаходяться в ОРДЛО - це не більше ніж ширма для регулярних російських військ.

"Ніяких наступальних можливостей у них немає. Це просто "м'ясо". У них немає ні служби мобілізації, ні резервістів. Тобто весь їх наступальний порив скінчиться через 3-4 дня. Люди, які знаходяться зараз в ОРДЛО зі зброєю в руках - це маріонетки, які ні на що не впливають", - зазначив він.

Жирохов також додав, що в даний момент немає ніяких військових маркерів майбутнього наступу.

"По-перше, Росії зараз невигідні якісь бойові дії. По-друге, для початку необхідно підвезти певну кількість боєприпасів, пально-мастильних матеріалів, провести ротацію, війська повинні висуватися на певні позиції. Не буває такого, як в радянських фільмах, де наступ починався після клацання пальців маршала Жукова. Наприклад, російське вторгнення в серпні 2014 року готувалося два місяці. А зараз навіть локальна операція відстежується. Буквально пару днів назад над Донбасом "висів" американський безпілотник. Якщо б и були присутні передумови до наступу, ми б теж дізналися про те, що артилерія висувається на певні позиції", - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "М'ясо" на передовій: чи варто чекати наступу бойовиків