RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

"Наш край" запідозрив Кабмін в підігруванні фармкорпораціям

Антимонопольний комітет має перевірити, чи не створило Міністерство охорони здоров’я сприятливих монопольних умов для виробника дорогих ліків проти гепатиту С на українському фармацевтичному ринку. Про це заявив співголова партії "Наш край", народний депутат Антон Кіссе.

За його словами, Антимонопольний комітет має перевірити рішення МОЗ про надання переваг виробнику дорогих ліків на українському фармринку, що позбавляють українців права на якісне лікування за доступною ціною.

"Нещодавно міністр охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила про скасування на вимогу американської компанії реєстрації препарату проти гепатиту С з доступною ціною. Препарат, що залишився на ринку, належить фармкомпанії – ініціатору скасування реєстрації та коштує у 5 разів дорожче. Причиною такого рішення міністр назвала підписання мирової угоди між урядом і американською корпорацією", – зазначив Антон Кіссе.

Він зазначив, що, як народний депутат, спрямував відповідне звернення до АМКУ.

"У корпоративних війнах фармвиробників влада має бути над процесом. Натомість, Кабмін підписує незрозумілі мирові угоди з фармацевтичними корпораціями та встановлює для них монопольні умови. І такі непрозорі рішення стосуються ліків, від яких залежить життя понад мільйона українців", – наголосив він.

Разом з тим, співголова "Нашого краю" закликав владу врегулювати ринок лікувальних засобів та забезпечити доступ українців до більш дешевих якісних аналогів дорогих ліків.

"Урядове регулювання ринку лікувальних засобів має спрощувати доступ українців до якісних дешевих препаратів, а не ставити людей перед вибором без вибору", – підсумував Антон Кіссе.

Нагадаємо, 22 лютого в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила про скасування реєстрації генеричного препарату проти гепатиту С в Україні на вимогу американської компанії, відповідно до підписаної з нею мирової угоди. Внаслідок цього рішення на ринку залишиться лише 1 виробник, ціна препаратів якого у 5 разів вища за аналоги.