RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Активісти назвали "криваву" торгівлю з окупантами неприйнятною

Торгівля з окупантами і терористами - те, для чого немає жодної поважної причини, і ті, хто цим займається, повинні бути обов'язково піддані розголосу.

Таку думку на брифінгу в "Українських новинах" висловили активісти "Національного опору".

Як зазначив голова ГО "Національний спротив" друг Сталкер: "Продовження ведення торгівлі з агресором - це крах ідей Революції Переваги та нівелювання смертей всіх численних бійців, які принесли в жертву себе, своє здоров'я заради національної ідеї під час бойових дій в зоні АТО. Це морально етичний принцип, який вимагає категоричності і послідовності ".

З ним погодилися голова ГО "Хайтарма Крим" Марлен Місіратов, голова ГО "Невідомий патріот" Сергій Антонов і Богдан Ходаков - активіст руху "Традиція і порядок".

Учасники брифінгу засудили торгові відносини українських політиків з Російською Федерацією і зажадали негайного припинення торгівлі з країною агресором. Особливо ця вимога стосується бізнесу, який контролюється українськими політиками і чиновниками, а також їх сім'ями

До таких осіб належать, зокрема:

  • мережа гіпермаркетів "Епіцентр" Олександра Гереги та його дружини Галини;
  • торгова марка "Перша приватна броварня" нардепа Романа Мацоли;
  • фармацевтична компанія "Фармак" Філі Жебровської недавно хвалилася в звітах про нарощування свого представництва в Росії. Важливим є те, що її брат Павло Жебрівський є головним аудитором НАБУ. Продукція "Фармак" вільно продається в ОРДЛО.

"Національне опір" вже ініціювало відповідні звернення у вигляді петицій на сайті Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, і закликало всіх свідомих українців підтримати боротьбу проти торгівлі з окупантом.

Організатори брифінгу поінформували, що звертаються до РНБО з проханням вносити до списку санкцій кожне підприємство, яке торгує з ворогом.