RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Нардеп розповів про плани зробити в Україні цифрову революцію

У Верховній Раді України 9 лютого відбудеться "ІТ-день", під час якого голова профільного парламентського комітету Олександр Данченко сподівається прийняти ряд законів, які допоможуть перейти до цифрової економіки.

"Я за економіку майбутнього. Ми зараз розробили всю необхідну законодавчу базу для справжньої цифрової революції в державі — підготували 7 законопроектів. Але не всі вони отримують належну підтримки в парламенті, наприклад, законопроект "Про електронні комунікації" нажаль не був проголосований у першому читанні. Законопроект "Про доступ до інфраструктури", пройшов голосування у першому читанні. Вже готовий до другого читання (за нього проголосували в першому читанні) законопроект "Про електронні довірчі послуги", який докорінно змінить електронні послуг у державі", - говорить Данченко в інтерв'ю "Апострофу".

"Законопроект "Про основи кібербезпеки", також пройшов перше читання. Надважливий законопроект "Про внутрішні ID-картки та паспорти" вже працює, хоча було дуже багато критики, але з 1 листопада всі громадяни України отримують повноцінний паспорт з повноцінною електронною карткою. Законопроект "Про хмарні технології", проголосований в першому читанні і готовий до другого читання.

Дуже важливий законопроект "Про радіочастотний ресурс", тільки підготовлений, але вже він у Комітеті і готується до першого читання. Це законопроект, який спричинить потужний розвиток технологій нового покоління, щоб ми вже не говорили про 4G, 5G або LTE. Тому що в цьому законопроекті вводяться поняття технологічної нейтральності, і якщо ти вже отримав ліцензію на радіочастоти, то ти там можеш робити все те, що ти забажаєш – це є принцип технологічної нейтральності. А не так, що ти вже готовий до LTE або 5G, а запроваджуєш 3G", - додав він.