RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Нардеп Данченко висловився про необхідність розширення ІТ-дисциплін у школах та вишах

Сьогодні, в часи бурхливого розвитку інформаційних технологій, питання навчання підростаючих поколінь різноманітним аспектам цифровізації є одним з пріоритетних для вітчизняної освіти.

Про це заявив голова комітету Верховної ради з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко під час конференції "ІТ бізнес у культурному середовищі України", яка відбулася 10 квітня в Києві.

"Сьогодні дуже багато говорять про усіляких "синіх китів", про інтернет-шахрайство. І тут проблема не тільки, власне, в самих зловмисниках чи недостатньому захисту з боку держави – багато в чому проблема полягає у необізнаності дітей, у відсутності спеціального навчання основам поведінки у сучасному цифровому просторі ", - зазначив Олександр Данченко.

За словами голови комітету ВР, у віртуальному світі, куди дитина потрапляє зі своїм першим смартфоном, її мозок постійно бомбардується інформацією. Відтак, відрізняти корисну інформацію від некорисної, визначати, яка інформація може нанести шкоду – цьому потрібно вчити ще з малечку, вважає народний депутат.

"І це питання вже до дошкільних освітніх закладів – потрібно вводити спеціальні курси для малечі, де б учили що можна робити в Інтернеті, що не можна. Не обмежувати, а саме навчати дітей, не піддаватися впливу і розуміти ризики. Елементарний приклад: - коли вся сім’я їде на відпочинок – не розміщувати інформацію про це в соціальних мережах, адже нею можуть скористатися крадії чи шахраї", - пояснив Олександр Данченко.

Звернув увагу народний депутат і на необхідності розширення ІТ-дисциплін у вищих навчальних закладах.

"Ми постійно тиснемо на Міністерство освіти, на Кабінет міністрів з тим, щоб вони ефективніше підтримували ІТ-дисципліни. Нагадаю, у 2016 році тільки дві галузі – ІТ та АПК продемонстрували зростання. Відтак, саме на них варто було б сфокусуватися, адже саме в них ми можемо здійснити справжній прорив. До прикладу, українська ІТ-галузь вже вийшла на першу місце по експорту послуг до країн Євросоюзу. І тому, коли я чую, що у деяких ВУЗах зменшується, а не збільшується набір ІТ-шників- я вважаю це дикістю", - зазначив Олександр Данченко.

Голова комітету ВР також торкнувся необхідності більш інтенсивного розвитку сфери ІТ та впровадження цифровізації в усі аспекти життя українського суспільства. За словами Олександра Данченка, сьогодні в Україні, нажаль, це питання належить до компетенції цілого ряду державних установ, що не сприяє пришвидшенню його вирішення. У той же час, на думку народного депутата, варто було б сконцентрувати інформаційний напрямок в рамках єдиного державного органу "Кабінет Міністрів повинен провести адміністративну реформу та сконцентрувати всі функції інформаційно-комунікаційної галузі в якомусь одному органі", - резюмував Олександр Данченко.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: БізнесТелекомунікації/ІТ
Теги: