RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

У "Дії" з'явиться низка нових функцій: що зміниться

Електронна система "Дія" поповнюється цілою низкою нових функцій. Зокрема, за замовчуванням запрацювала послуга перевірки кредитної історії на випадок злому SIM-картки чи викрадення телефону.

Про всі нововведення розповів очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров, інформує Finance.ua.

Так, на початку 2022 року у застосунку "Дія" з'явилася важлива послуга безпеки українців - сповіщення громадян у разі зміни та перевірки кредитної історії. Вона запущена автоматично для кожного користувача і не потребує оновлення програми. За перший тиждень роботи такої функції - 410 тисяч громадян одержали близько 800 тисяч повідомлень у застосунку "Дія", що є підтвердженням надзвичайної актуальності її запуску.

"Якщо шахраї зламали вашу SIM-картку або вкрали телефон, і ви побачите повідомлення у „Дія“ про перевірку вашої кредитної історії, то зможете зв'язатися з банками та заблокувати цю транзакцію", — розповів міністр.

Також вже доступна спрощена генерація "Дія.Підпис", і повідомлення про кредити і суди.

З-поміж нових функцій "Дії" на стадії фіналізації тестування - популярна послуга зміни місця реєстрації. Зовсім скоро змінювати місце прописки можна буде у кілька кліків через застосунок чи через портал, зауважив Федоров.

Окрім того, у лютому на Diia Summit Міністерством цифрової трансформації буде представлено десятки нових зручних онлайн-послуг "Дії".

Глава Мінцифри зауважив, що нещодавня кібератака на державні сайти не завдала жодним чином шкоди даним українців, адже "Дія" не зберігає персональну інформацію. Це дозволяє спеціально збудована інфраструктура, яка передбачає, що вся інформація відображається тільки з відповідних реєстрів. За словами Федорова, це дуже складно атакувати, оскільки кожен реєстр - під надійним захистом.

Нагадаємо, що у Міністерстві цифрової трансформації України оголосили про оновлення мобільного застосунку "Дія" та розповіли, в чому полягає суть нововведень.