RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

"Свобода, яка є безцінною": інвестор Сергій Тронь закликав українців бути відкритими щодо перспектив майнінгу

Україна має продемонструвати велику відкритість до інновацій у питанні майнінгових перспектив.

Про це в інтерв’ю Forbes розповів український інвестор Біткоїн-індустрії, власник компанії White Rock Management Сергій Тронь.

"Характер українців чимось схожий за основними принципами з біткоїном: свобода, яка є безцінною, сила та потужність", - вважає інвестор.

Як зазначає він, зараз неможливо повністю визначити шкоду, яку завдано промисловим підприємствам: "Попередні оцінки вказують на катастрофічну ситуацію для промисловості, щонайменше понад 400 промислових підприємств знищено або суттєво пошкоджено", - зазначив Сергій Тронь.

Позитивним фактором для енергосистеми, на думку інвестора, є синхронізація енергосистеми України з Entso-E (з березня 2022), що дозволяє вийти на преміальні ринки Європи. Але водночас "пошкодження енергетичної інфраструктури не дозволяють суттєво наростити експорт, а будівництво нових ЛЕП, відновлення пошкоджених і модернізація існуючих – це тривалі й капіталомісткі процеси".

Отже, вважає Сергій Тронь, можна припустити, що "на нас чекає тривалий період, коли генерація буде обмежена спадом споживання, а також мережевими проблемами".

"Виробництво цифрових активів може стати ефективним і необхідним інструментом для енергосистеми України у післявоєнні роки", - впевнений інвестор Біткоїн-індустрії.

Щодо того, який прибуток для українців та держави несе майнінг, Сергій Тронь сказав, що насамперед – оперативно, без істотних інвестицій з боку енергосистеми завантажити базовий сегмент генерації.

"По-друге, надати енергогенеруючим компаніям можливість оптової реалізації електроенергії платоспроможним клієнтам. Своєю чергою, розвиток в енергосистемі великих, високоманеврових і водночас гнучких споживачів дозволяє активно реалізувати програми балансування (частоти та потужності)", - пояснив Сергій Тронь.

Вже сьогодні, резюмував він, "в низці європейських країн майнінгові дата-центри є ключовими учасниками балансуючих програм, сучасне обчислювальне обладнання у поєднанні з передовими програмними продуктами дозволяють досягти вимог операторів мережі (розвантаження менше ніж за пʼять секунд), і Україна може бути серед них".