RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

iPhone 14 проти iPhone 15: купувати чи варто зачекати

новини компаній

Лінійка iPhone 14 стала новим кроком у розвитку Apple завдяки появі "Динамічного острова" в моделях Pro. Але з огляду на чутки, що вся лінійка iPhone 15 буде оснащена цією новою функцією, багато хто ставить собі запитання: чи варто чекати на їхній вихід у продаж, чи краще взяти перевірений 14-й.

Айфон 14 vs Айфон 15

iPhone 14 — базова версія смартфонів Apple 2022 року. Пристрій сподобається більшості покупців, оскільки він оснащений чудовим апаратним забезпеченням:

  • процесором Apple A15;
  • чітким OLED-екраном Super Retina XDR;
  • подвійною камерою з об'єктивами по 12 Мп кожен.

Попри виняткові характеристики телефона, iPhone 15 буде вдосконалено в декількох ключових сферах.

Вагомою зміною вважається те, що базовий 15-й отримає Dynamic Island, який був ексклюзивним для 14 Pro і Pro Max. Ця функція дає змогу швидко повертатися до застосунків, які працюють у фоновому режимі. З точки зору зручності використання це доповнення робить новий смартфон більш вигідним вибором.

Крім Dynamic Island, Айфон 15 буде оснащено процесором A16, тим же, що і в 14 Pro. Тож це буде потужніший пристрій, ніж його попередник. Разом з оновленим процесором, ще одна важлива зміна торкнеться порту зарядки 15-го: уся лінійка буде оснащена портами USB-C, на відміну від попередніх поколінь, де використовувалися порти Lightning. Перехід дасть можливість об'єднати екосистему Apple на апаратному рівні, оскільки більшість інших пристроїв компанії використовують зарядні порти USB-C. Це уможливить спільне використання ЗП, наприклад, з MacBook або iPad.

Остання суттєва зміна в корпусі нового телефона — заміна кнопки вимкнення звуку на кнопку Action, що налаштовується. Це відкриває широкі можливості налаштування, зокрема запуск різних застосунків залежно від кількості натискань і призначення дій із меню "Команди".

Чи варто чекати iPhone 15

Якщо говорити про вибір між iPhone 14 і 15, оновлень у новому пристрої багато, й вони досить вагомі, щоб виправдати очікування. Один лише Dynamic Island зробить телефон вартим уваги багатьох користувачів, а в поєднанні з іншими змінами, такими як перехід на USB-C та оснащення кнопкою, що налаштовується, iPhone 14 здаватиметься застарілим до моменту появи 15-го.