RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Нардеп Шахов закликав Раду проголосувати за зниження вартості проїзду в електротранспорті

Парламент має негайно ухвалити постанову про поновлення соціально орієнтованих тарифів на електроенергію, щоб знизити ціни на проїзд в електротранспорті.

Про це заявив автор документу народний депутат від “Нашого краю” Сергій Шахов.

Він пояснив, що постанова передбачає зниження тарифів на електрику для електротранспорту.

«Із 2017 року НКРЕКП перевела міські трамваї, тролейбуси та метро на «тарифи для бізнесу», в основі яких грабіжницька схема «Роттердам+». Відтоді пасажири годують олігархів. Це можна негайно припинити, ухваливши запропоновану мною постанову», – вважає Шахов.

На думку народного депутата, громадський транспорт злочинно прирівнювати до комерційного.

«Громадським електротранспортом користуються переважно малозабезпечені люди. Отже він виконує важливу соціальну, а не комерційну функцію. Особливо, коли пенсії та зарплати не зростають, а усі попередні підняття доходів «з’їла» інфляція», – сказав Шахов.

Депутат переконаний, що влада штучно затягує проблему, плануючи скасувати «Роттердам+» лише наступного року.

«Громадський транспорт потрібно зробити більш доступним для людей уже зараз», – підсумував Шахов.

Нагадаємо, за останні місяці в містах України істотно дорожчає комунальний електротранспорт. Ціна квитка зросла або планово зросте у 16 обласних центрах. Наприклад, у Києві та Дніпрі підвищення цін на проїзд сягнуло 100%. Найдорожчий проїзд нині в столиці – 8 гривень.

Проект Постанови №8376 «Про поновлення соціально орієнтованих тарифів на електроенергію для потреб міського електричного транспорту та зовнішнього освітлення населених пунктів» зареєстрований у Верховній Раді 18 травня цього року.