RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Вийшли у фінал: проект КБ "Південне" отримав високу оцінку на авторитетному конкурсі ANSYS

Проект КБ "Південне" став фіналістом в конкурсі на сайті ANSYS, Inc. (ANSYS Hall of Fame) з результатами моделювання, отриманими при проектуванні РН "Циклон-4М" і її стартового комплексу, політ якого запланований на 2022 рік.

ANSYS Hall of Fame Competition - щорічний конкурс, який проводиться в 11-й раз і демонструє досягнення в області інженерного моделювання. ДП КБ Південне вперше потрапила у фіналісти.

У конструкторському бюро "Південне" на основі програмно-методичного забезпечення ANSYS проводяться всі розрахункові і теоретичні роботи.

Щоб зрозуміти теплові впливи й сили на їх космічну ракету-носій C4M, інженери використовували продукт ANSYS Fluent для моделювання полум'я траншеї і ракети-носія при займанні, зльоті і польоті, коли температура полум'я може досягати 3800 К. Вони в точності визначили місця розташування і величини максимальних тисків і теплових навантажень на конструкції що дозволило виконати її оптимізацію та підібрати оптимальні матеріали для її будівництва.

Нагадаємо, що РН "Циклон-4М" є модифікація РН "Циклон-4", що розробляється КБ "Південне" з 2004 року в рамках спільного проекту з Бразилії. У 2015 році бразильський космічне агентство розірвало контракт з українською стороною через затягування термінів надання проектної документації і постійно зростаючих витрат. У той час дослідний зразок ракети був готовий лише на 8%, а сукупні витрати тільки однієї України склали близько $ 800 млн.

Cама РН "Циклон-4М" знаходиться в стані ескізного проектування.