RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

В Украерорусі розвіяли міфи щодо ліквідації диспетчерських - заява компанії

Зміна виду обслуговування повітряного руху на аеродромі Івано-Франківськ є проєктом, який планується реалізувати у межах імплементації змін у системі організації повітряного руху. Це пов’язано із впровадженням польотно-інформаційного обслуговування (AFIS) на аеродромах із низькою інтенсивністю польотів.

Про це пише пресслужба Украероруху.

Там зазначили, що наразі кількість вильотів-посадок в аеропорту Івано-Франківськ – орієнтовно 2 на день.

AFIS є видом обслуговування повітряного руху відповідно до чинних НПА України. Вид обслуговування повітряного руху жодним чином не впливає на виробничу та комерційну діяльність аеропорту, зазначають в Украерорусі.

Запланована зміна виду обслуговування на аеродромі Івано-Франківськ є операційним процесом і, згідно із заявою компанії, не несе жодного впливу на забезпечення діяльності аеродрому.

Також в Украерорусі зазначили, що закордонний досвід свідчить, що країни Європи успішно використовують надання AFIS на регіональних аеродромах, наприклад у Данії працює 18 аеродромів AFIS, у Франції – 59, Норвегії – 35, Швеції – 19, Великій Британії – 30. При цьому на деяких аеродромах AFIS річна кількість операцій може сягати 16 000 (аеродром "Samedan" у Швейцарії) при денній кількості до 200 операцій, включаючи внутрішні та міжнародні.

У компанії завірили, що усі рейси відбуватимуться відповідно до затверджених графіків польотів, а пасажири зможуть дістатися курортів області - абсолютно безперешкодно.