RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Новий керівник Укрзалізниці може зірвати фінансовий план затверджений Кабміном - аналітик

Новий виконуючий обов’язки голови правління Укрзалізниці Олександр Камишін одразу скасував ряд аукціонів з продажу нерухомості. Дохід від їх реалізації був прописаний в фінансовому плані УЗ, який затвердив Кабінет міністрів України.

Про це пише аналітик "Паливної асоціації України" Андрій Дорошенко у своїй колонці на Цензор.нет.

"В березні Кабінет міністрів України погодив фінансовий план компанії, в якому передбачені доходи від приватизації непрофільних активів. Коли Камишін прийшов в УЗ, було зупинено усі продажі. На аукціон було виставлено приміщення у Дніпрі та Львові, частина приміщень які не використовуються в лікарнях та колишній дитячий садочок. Стартова ціна була від 8 мільйонів гривень, відповідно під час торгів вартість виросла б мінімум в 3 рази" - зазначає аналітик.

За рахунок чого компанія буде компенсовувати фінансові надходження від реалізації непрофільних активів не відомо.

"Кабінет міністрів раніше затвердив стратегію Укрзалізниці, згідно з якою до 2023 року залізниця має розпрощатися з непрофільними активами. Але ці активи завжди були джерелом заробітку різних не чесних на руку посадовців. Тому не виключено, що команда Камишіна має інтерес продовжити збагачуватися на цьому напрямку" - припускає Дорошенко.

Аналізуючи роботу першого місяці Олександра Камишіна, аналітик зазначає, що новий в.о. правління Олександр Камишін замість того, щоб здійснювати антикризові заходи, адже саме це звучало основною причиною його призначення, вивчає непрофільні активи. Наприклад, стадіон Локомотив, який знаходиться у центрі Києва.

"Кожного дня фіксуються аварії, сходження поїздів з рейок, затримки з рухом. Запас пального на Укрзалізниці на одну добу, а на Південній залізниці воно закінчилось взагалі. Такої ситуації не було навіть під час кризи 2020 року. Проте жодних дій по екстреному виправленні ситуації не здійснюється. Олександр Камишін публічно заявляв про реформування УЗ та залучення на український ринок міжнародних інвесторів, закупівлю нових потягів та локомотивів. Але чомусь його справи йдуть в розріз із заявами" - резюмував Дорошенко.