RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Мінінфраструктури закликає українських судновласників бойкотувати російські компанії та відмовитись від їхніх послуг

Міністерство інфраструктури звернулося до всіх українських судноплавних компаній та судновласників із закликом відмовлятись від будь-яких послуг, що надають компаній, власниками або кінцевими бенефіціарами яких є громадяни РФ.

Про це написали в офіційному Telegram-каналі міністерства.

"Раніше, у зв’язку із порушенням російською федерацію положень міжнародного права, Україною було заборонено плавання у внутрішніх водах України та заходження до портів України: суден під прапором російської федерації; суден, власниками, учасниками або кінцевими бенефіціарами яких є громадяни рф, юридичні особи, які зареєстровані на території російської федерації, а також фізичні та юридичні особи, стосовно яких застосовано санкції", – додають в МІУ.

Також у міністерстві нагадали, що забороняється заходження суден під прапором України до портів РФ.

Такі рішення Україна прийняла через порушенням росією Конституції України, статей Конвенції ООН із морського права та Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі.

"Тільки спільними консолідованими зусиллями українців і наших міжнародних партнерів ми зможемо змусити росію відповісти за всі людські смерті, спричинені проявом небаченої у ХХІ столітті агресії", – наголошують в Мінінфраструктури.

Крім того, в міністерстві нагадали, що Україна направила майже 50 звернень до провідних морських держав та асоціацій світу з інформацією про вторгнення РФ до України та вимогою зупинити морське сполученням із портами РФ, а також обслуговування російських суден в іноземних портах.