RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Безвіз для України: Коновалюк вказав на необхідність перезапуску економіки

Економіст і лідер ВО "Нова Україна" Валерій Коновалюк зазначив, що в Україні необхідно перезапустити економіку, щоб українці їздили в ЄС не як дешева робоча сила, а як туристи.

Про це він сказав в ефірі каналу NewsOne, зазначивши, що надання безвізового режиму — безумовно позитивна для українців подія.

"Так, тепер українці зможуть вільно пересуватися по Європі. Але для цього потрібно мати для цього кошти і можливості. Українці повинні їздити в Європу як туристи, а не як дешева робоча сила. Для цього нам необхідно перезапустити економіку: відроджувати виробництво і створювати високооплачувані робочі місця", – заявив Коновалюк.

Він нагадав, що існує процедура призупинення безвіза і вона може бути застосована досить швидко.

"Безвіз може швидко закінчиться, якщо українські громадяни почнуть їздити в Європу на нелегальні заробітки. А його скасування владі ніхто не пробачить. І це ще одна причина, чому влада в Україні повинна бути зацікавлена у розвитку власної економіки і забезпеченні людей достойним можливостями для заробітку", – підкреслив експерт.

На його думку, стратегія нинішньої влади не сприяє розвитку, а руйнування економіки країни.

"Якщо уряд буде сліпо виконувати всі вимоги МВФ, то наслідки для країни будуть важкими. Для того, щоб у людей були гроші, необхідно підтримати вітчизняних експортерів і виробників, поліпшити менеджмент держсектора і запустити масштабні інфраструктурні проекти", – вважає Коновалюк.