RU  UA

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Коновалюк пояснив, яким вимогам повинен відповідати новий глава НБУ

Нового голову НБУ може спіткати доля Валерії Гонтарєвої, яка нещодавно пішла у відставку, якщо він не озвучить позицію НБУ щодо розвитку банківської системи та реального сектору економіки країни.

Про це у своєму блозі написав економіст, лідер ВО "Нова Україна" Валерій Коновалюк, коментуючи відставку глави Нацбанку, повідомляє "Gordonua".

За його словами, без особливої уваги з боку Нацбанку до української промисловості країну з нинішньої економічної кризи не витягнути.

"Для нашої країни дуже важливо, щоб до керівництва Нацбанку не прийшла Гонтарєва-2. Важливо дізнатися ще до призначення нового голови НБУ його позицію щодо розвитку банківської системи та реального сектору економіки України. Кандидат на крісло головного банкіра повинен не тільки розповісти в цифрах про майбутнє гривні, але і дати своє бачення розвитку вітчизняної економіки", - заявив Коновалюк.

Він також зазначив, що новий голова НБУ повинен чітко визначити, які сфери і галузі будуть у пріоритеті.

"Хочеться почути відповідь на питання, коли запрацює Експортно-кредитне агентство, як банки будуть підтримувати середній та малий бізнес, які будуть валютні обмеження для імпортерів і експортерів. І, головне — чи буде майбутній голова Нацбанку проводити політику відмови від зовнішніх кредитів", - зазначив економіст.

На його думку, керівник Нацбанку – не тільки компромісна політична фігура, це професіонал, від якого залежить розвиток економіки країни.

Також економіст впевнений, що сама Валерія Гонтарєва повинна публічно відзвітувати за свою роботу.