RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Стало відомо, як ховаються від податків фізособи-підприємці: подробиці

Більшість фізосіб-підприємців для оплати наданих ними послуг або товарів використовують рахунки, відкриті на вимогу фізичних осіб, приховуючи таким чином реальні обороти бізнесу і ухиляючись від податків.

До такого висновку дійшли податківці, обробляючи інформацію, що надходить від банків, пише на своїй сторінці в Facebook в.о. заступника голови ДФС Євген Бамбізов.

"Механізм взаємодії ДФС і банківських установ з обміну інформацією про рахунки фізосіб, що мають статус ФОП, запрацював. Вже є дані від банків", - написав він.

Бамбізов нагадав, що ДФС ще влітку направила банкам вимогу надати інформацію по всім фізособам, які мають відкриті рахунки. Він пояснив, що ДФС пішла на цей крок, оскільки значна частина ФОПів приховує свої доходи, використовуючи для власної підприємницької діяльності (конкретно - для розрахунків за послуги і товари) рахунки, відкриті на вимогу фізичних осіб.

"Мова йде про навмисне заниження оборотів бізнесу, ухилення від податків. За попередніми оцінками, від цього бюджет несе істотні втрати - мова йде про мільярди гривень", - зазначив Бамбізов.

За його словами, на сьогодні від банків отримана перша інформація про рахунки, відкриті особами, які мають статус ФОП.

"Зараз вона обробляється. І вже попередній аналіз свідчить: лише третина з них відкрита як рахунки для ведення підприємницької діяльності", - повідомив податківець.

Він закликав фізосіб-підприємців вчасно декларувати доходи і працювати прозоро.

"Ми готові підтримувати і захистити кожного, хто веде чесний бізнес, - але в той же час всі, хто намагається "сховатися", рано чи пізно будуть відповідати. Ніяких компромісів. Чи то великий бізнес чи малий підприємець. Податки повинні платити всі", - зазначив в.о. заступника голови ДФС.