RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Скандал на ринку металургії: розслідувачі використовували заборонені дані

Експерти для проведення розслідування в галузі ЗРС скористалися митною базою даних, придбаною у американської компанії Import Genius, забороненої в Україні.

Про це стало відомо під час прес-конференції, передає "Реаліст".

Згідно з повідомленням, автори міжнародної команди, які на замовлення Незалежної профспілки гірників України провели розслідування на тему "Переміщення прибутку при експорті залізної руди з України", в своїй роботі скористалися митною базою даних, придбаною у американськї компанії Import Genius, використання якої заборонено українським законодавством.

"Для проведення розслідування ми абсолютно легально придбали митну базу у американської компанії Import Genius, інформація про товари які є у відкритому доступі. У нас є інвойс про покупку даних. Нам її рекомендували. Ми заплатили картою 100 доларів і користувалися протягом місяця", - повідомив керівник дослідження Олександр Антонюк, відповідаючи на питання журналіста, який звинуватив авторів розслідування в політичному замовленні і підняв питання про законність методів, використовуваних під час розслідування.

Згідно з повідомленням, експерт, відповідаючи на питання, наскільки легальними і достовірними є дані в базі, якщо в Україні така інформація законодавчо закрита, заявив, що "якщо в Україні незаконно, щоб якась американська компанія діставала і продавала бази, то це питання до українських та американських законодавчим органам ". Він також додав, що їхні фахівці не порушували ніяких законів.

Одночасно повідомляється, що Антонюк запевнив присутніх в достовірності даних придбаної митної бази, розповівши, що раніше мав можливість порівняти дані з українського і зарубіжного джерела.

Експерт також закликав українську владу відкрити цю базу митних даних.