RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Фонд Tuborg допоможе молодим українцям у розвитку власного бізнесу

новини компаній

З 2019 року данський Фонд Tuborg, що є частиною Фонду Carlsberg, підтримуватиме Глобальний договір ООН для збільшення вкладу приватного сектору в сталий розвиток, на що витратить 6 мільйонів данських крон (десь 915 тисяч доларів).

Так, сам проект націлений на розробку нових стратегій та інноваційних рішень молодими спеціалістами з бізнесу і триватиме протягом наступних трьох років, охопивши мінімум 10 країн Європи, Азії, Африки і Америки.

Бізнес відіграє вирішальну роль у забезпеченні виконання цілей сталого розвитку ООН. При цьому спільні амбітні цілі, узгоджені світовими лідерами в 2015 році, будуть реалізовані тільки в тому випадку, якщо авторитетні компанії, а також стартапи і підприємці розроблять нові рішення, стратегії та бізнес-моделі, які зможуть сприяти вирішенню глобальних проблем, таких як дефіцит води, забруднення навколишнього середовища, бідність або нерівність.

Хоча багато компаній вже докладають значних зусиль для досягнення цілей сталого розвитку, тектонічний зсув тільки починається і вимагає радикальних змін в бізнесі протягом наступних десятиліть. Якщо ми хочемо досягти успіху в залученні молоді до цієї важливої задачі, нам необхідно розвивати їх навички та компетенції, підвищувати мотивацію і надавати можливості бути частиною вирішальних змін.

"Ми раді допомогти молодим фахівцям в реалізації нових бізнес-ідей для вирішення існуючих глобальних проблем, – зазначила Ліз Кінго, генеральний і виконавчий директор Глобального договору ООН. – Ця нова програма надає унікальну платформу молодим бізнес-лідерам для досягнення глобальних цілей і власного внеску до формування сталого бізнесу майбутнього".

"Фонд Tuborg хоче зробити свій внесок в розвиток та інновації в приватному секторі. Ось чому ми раді підтримати ООН у її зусиллях, спрямованих на популяризацію цілей сталого розвитку серед молоді з бізнес-спільноти не тільки в Данії, але й у всьому світі. Оскільки ми є членом сім'ї Carlsberg, в нашій ДНК закладено прагнення брати на себе соціальну відповідальність і сприяти сталому майбутньому", – зазначила Енн-Марі Сков, виконавчий директор Фонду Tuborg.

Також стало відомо про конкретні цілі Фонду в Україні.

Основним завданням Глобального договору в Україні є просування цілей сталого розвитку та принципів Глобального договору ООН в діяльність бізнесу. Найефективнішим способом є втілення цих ідей через нове покоління.

Уточнюється, що Україна доєдналася до програми “Молоді інноватори SDG”. Програма розпочне свою роботу вже до кінця лютого. Ми поєднаємо молодих інноваторів з різноманітних бізнес-компаній, які вже втілюють цілі сталого розвитку і бажають поширювати цю практику. Нашим завданням є допомогти молодим представникам з бізнесу отримати знання про світові тренди роботи компаній з впровадження цілей сталого розвитку, розробити власні проекти, які можуть бути втілені в українських компаніях та на міжнародному рівні. За підсумками програми всі проекти, розроблені українськими молодими інноваторами, будуть доступні для впровадження в Україні та за кордоном.

"В рамках програми "Піонери SDG" ми популяризуємо роботу конкретних людей, які просувають ідеї сталого розвитку в своїх компаніях. Саме такі люди виступають рушійною силою, яка здатна змінювати загальне ставлення до можливостей бізнесу в сфері сталого розвитку. Наше завдання – розвивати таких людей, щоб їх ставало більше в різних компаніях. Тоді український бізнес буде настільки ж привабливим, як і європейський", – коментує Тетяна Сахарук, Голова правління мережі Глобального договору ООН в Україні.

Carlsberg Ukraine підтримує Мережу Глобального договору в Україні, що допомагає зосередитись на локальних особливостях. Заводи в Україні працюють над збереженням ресурсів на всіх етапах виробництва. Це і повторне використання скляної тари, заміщення природних ресурсів альтернативними джерелами енергії, бережливе поводження з водою. Такий підхід вже дає результати: заводи Carlsberg Ukraine мають одні з кращих показників з ефективного використання води серед заводів Групи.

Такий приклад співпраці з бізнесом вкотре доводить, що тільки об’єднавши зусилля можна досягнути амбітних цілей.

Про Глобальний договір ООН

Глобальний договір Організації Об'єднаних Націй – це заклик до компаній у всьому світі привести свої підприємства і стратегії у відповідність з десятьма універсальними принципами в області прав людини, охорони праці, захисту навколишнього середовища та боротьби з корупцією і вжити заходів для підтримки цілей ООН. Це наймасштабніша програма в сфері корпоративної відповідальності в світі, в якій бере участь понад 9500 компаній і 3000 некомерційних організацій в більш ніж 160 країнах, а також 70 місцевих громад.

Про співпрацю

Співпраця включає дві програми:

Програма "Молоді інноватори SDG" – залучає молодих фахівців (до 35 років) до вирішення задач, представлених в цілях сталого розвитку. Програма об'єднує команди спеціалістів з компаній, що беруть участь в Глобальному договорі ООН, для спільної роботи і отримання знань за допомогою серії натхненних та інтерактивних семінарів і освітніх заходів від провідних науковців.

Програма "Піонери SDG" – Глобальний договір ООН відзначає ряд піонерів SDG – бізнес-лідерів, що працюють на будь-якому рівні в компанії-учасниці Глобального договору ООН і використовують бізнес як рушійну силу для досягнення 17 цілей сталого розвитку.