RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

ЗМІ розповіли про торгівлю найбільшої сталеливарної компанії Казахстану з бойовиками на Донбасі

Найбільша в Казахстані сталеливарна компанія "АрселорМіттал Теміртау" придбала три комбайни КСП-35-21 у Ясинуватського машинобудівного заводу, розташованого на території окупованого Донбасу. Сума договору, укладеного в червні минулого року, склала 1 мільйон 650 тисяч доларів.

Про це йдеться в документах, які потрапили в розпорядження редакції видання "Реаліст".

Компанія, зокрема, володіє найбільшим сталеливарним підприємством Казахстану. Керує "АрселорМіттал Теміртау" Парамжіт Калон, який є її віце-президентом.

Комбайни, які придбали "АрселорМіттал Теміртау", виготовляють в окупованому українському місті Ясинувата. У договорі з компанією Парамжіта Калона фігурує дві юридичні особи: ТОВ "Ясинуватський машинобудівний завод" і ТОВ "НВО" Ясинуватський машинобудівний завод.

Перший з трьох замовлених комбайнів доставили в вересні на шахту імені Кузембаєва, розташовану в російському місті Сарань. Як повідомляє джерело в Казахстані, цей комбайн поки чекає збірки. Інші машини, про які йдеться в договорі, знаходяться на етапі виробництва також в Ясинуватій.

Як повідомляється, з 2015 року завод, у якого компанія "АрселорМіттал Теміртау" закупила комбайни, платить податки окупаційній владі (а фактично - Росії), а його цехи стали базою для російських військ.

З огляду на цей факт, проти партнера компанії Парамжіта Калона, директора Ясинуватського машинобудівного заводу, Володимира Трубчаніна було порушено кримінальну справу за частиною другою статті ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму). Це було встановлено в судовому порядку, про що є рішення Печерського районного суду Києва.

"У результаті цієї угоди в український бюджет не потрапив жоден долар. Як наслідок, безпринципність "АрселорМіттал Теміртау" по вибору бізнес-партнерів поглиблює відрив Донбасу від решти України і погіршує перспективи мирного плану, посередником якого є Європа", - йдеться в матеріалі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Економіка та фінанси
Теги: