RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Інтеграція України в ЄС стабілізує економіку країни - Яценюк

Українська економіка потребує інвестицій, і інтеграція країни до Європейського союзу зможе забезпечити їх стабільний приплив.

Про це повідомив лідер партії "Народний фронт", засновник Фонду "Відкрий Україну" Арсеній Яценюк на 12-му Київському безпековому форумі, передає прес-служба політсили.

"Відповідь на базові економічні виклики України - інтеграція в ЄС. Нам необхідний доступ до дешевого капіталу з довгою тривалістю. Нам необхідні інвестиції в людський капітал і промисловість", - заявив він.

Яценюк зазначив, що Україна зуміла утримати позитивне економічне зростання і зменшити інфляцію навіть незважаючи на втрату 20% економіки.

"Але як тіло потребує крові - так економіка потребує грошей, доступу до ринку капіталів та інвестицій".

Глава "Народного фронту" зазначив, що проблеми розвитку бізнесу в Україні лежать в тому числі і в занадто дорогих кредитах.

"Як можна конкурувати зі світовою економікою, коли підприємство в ЄС отримує кредит під 2-3% річних, а підприємство в Україні отримує кредит у гривні під 20% річних?", - зазначив він.

За словами Яценюка, політичної стабільності в Україні не буде, поки країні доводиться виплачувати до 30% бюджету за зовнішніми боргами, "а для того, щоб перевести кредит, потрібно ще заплатити 10% за новими ставками".

Також політик висловився про стабілізацію фондового ринку та ринку капіталу, які необхідні для запуску реформи недержавного пенсійного страхування.

"Куди тоді вкладати ці гроші, які люди будуть відкладати собі на пенсію?".

Арсеній Яценюк закликав європейських партнерів купувати українські підприємства, включені до списків на приватизацію.

"Якщо оголошується приватизація, як була, наприклад, по пакетам обленерго або Одеського припортового заводу, - приходьте, ризикуйте і купуйте. У вас є все для цього можливості. Якщо ви зайдете в українську економіку - це і буде ще одним сильним поштовхом для реформ. Не тільки з точки зору високого політикуму, а з точки зору в першу чергу бізнесу".

Він також підтримав почалися в Україні реформи, спрямовані на боротьбу з корупцією та спрощення ведення бізнесу.

"Це дерегуляція, яка була вже частково проведена, прозорість правил і прозорість приватизації, зменшення державного тиску, нова форма роботи державної фіскальної служби і митниці. Це зменшення можливостей для корупції", - додав Яценюк.