RU  UA

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

Всі новини

США готуються жорстко покарати Росію за "Північний потік": деталі

У середу, 31 липня, Комітет Сенату США з міжнародних справ проголосував за санкції проти російського "Північного потоку-2".

Про це повідомляє Reuters.

Законопроект "Про енергетичну безпеку Європи" передбачає заборону на в'їзд у США і заморозку активів, що знаходяться в американській юрисдикції, будь-яких осіб, які причетні до "продажу, оренди, надання або сприяння в наданні" суден для укладання в море російських трубопроводів на глибині 30 метрів і більше.

Авторами документа є сенатор-республіканець Тед Круз і демократ Джин Шахін. Вони акцентували увагу на тому, що введення в експлуатацію "Північного потоку" посилить економічний вплив Росії на Європу.

Відзначається, що далі законопроект повинен пройти через голосування Сенату в повному складі, потім у палаті представників, після чого він надійде на підпис до президента США Дональда Трампа.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що якщо протягом найближчих тижнів Данія не схвалить плани по прокладці газопроводу "Північний потік-2" через її територіальні води, Росія не зможе почати поставляти газ в Європу в обумовлений термін.