RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Узурпація влади НКЦПФР: експерт розкритикував законопроект Хромаєва про регулювання ринків

Законопроект Тимура Хромаєва №9035, запропонований Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку, не відноситься до регулювання і розвитку ринків, а лише веде до узурпації влади і отримання повної монополії на контроль товарних бірж Нацкомісією (НКЦБФР).

Про це заявив директор Асоціації "Біржові і електронні майданчики" Олег Падалка, передають "Українські новини".

"Нацкомісія хоче в своїх руках монопольно тримати біржі - не розвивати, а контролювати. Навіщо нам ще один контролюючий орган? Потрібен держорган для розвитку. Законопроект 9035 відноситься не стільки до регулювання і розвитку ринків, скільки до узурпації влади Нацкомісією. Цим проектом Нацкомісія не надає нові можливості для існуючих товарних бірж або нових бірж, можливості для розвитку бірж, ринків, а навпаки, вона заганяє компанії в рамки, які контролюватиме і буде стягувати за це плату, і яка має в руках каральний молот - зможе потім біржі позбавляти ліцензій, штрафувати", - зазначив Олег Падалка.

На його думку, в той час як весь бізнес і всі процеси в країні рухаються в бік дерегуляції, Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку намагається йти в зворотному напрямку.

"Цей законопроект передбачає регулювання і контроль, а не розвиток біржової торгівлі. Тобто йде посилення адміністративного тиску на бізнес - у держави з'явиться можливість контролювати і тиснути на біржі", - упевнений Олег Падалка.

Як раніше повідомлялося, в експертних колах обговорюється законопроект №9035 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій і впровадження нових фінансових інструментів", який розширює повноваження НКЦПФР та її глави Тимура Хромаєва, зокрема, надасть право Нацкомісії позбавляти біржі ліцензій і виписувати штрафи.