RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У США анонсували серйозний "удар" по "Північному потоку-2": подробиці

США можуть завдати серйозного удару по російському газопроводу "Північний потік-2" - у планах Конгресу включити положення про санкції проти нього в американський оборонний бюджет на 2020 рік.

Про це повідомляє "Голос Америки".

За словами голови комітету міжнародних справ Сенату США Джима Ріша, санкції можуть змусити компанії відмовитися від участі в "Північному потоці-2".

"Це принесе їм великі витрати. Думаю, якщо санкції пройдуть, росіяни будуть змушені шукати інші шляхи, щоб це зробити", - підкреслив Ріш.

Як відомо, Закон про національний оборонний бюджет є одним з найважливіших документів, що визначає витрати на оборону США. Включення такого положення в проект буде означати, що існує загальна позиція з цього питання в обох палатах Конгресу США в банківському комітеті.

Законопроект Protecting Europe's Energy Security Act of 2019 (S. 1441) пропонує ввести санкції проти суден, які беруть участь у побудові "Північного потоку-2".

Читайте також матеріал "Апострофа" про будівництво "Північного потоку-2" і роль Данії в цьому процесі: "Газовий шантаж Путіна: Україна може повторити долю Грузії 2008 року".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Економіка та фінанси
Теги: