RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

В Україні хочуть ввести фінансовий паспорт: для чого він потрібен

В Україні народні депутати подали законопроект про економічний паспорт для громадян країни.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ресурс Online.ua.

Такий документ - це фінансовий рахунок для новонародженого, на який до 18-річчя будуть надходити гроші від держави. У Верховну Раду проект закону вніс нардеп від "Слуги народу" Дмитро Костюк.

Відзначають, що така система діє в Об'єднаних Арабських Еміратах. Там кожен громадянин на повноліття отримує фінансову допомогу від держави - з відсотків за продаж нафти.

"Тепер проект закону розглядатимуть на пленарному засіданні Верховної Ради після 4 лютого, коли нардепи повернуться до сесійної зали після канікул. Однак дату розгляду ще не призначили. Якщо народні депутати приймуть цю пропозицію, в Україні може з'явитися "економічний паспорт", - йдеться в повідомленні.

Ідея законопроекту в тому, щоб забезпечити українську молодь стартовим капіталом і зменшити міграцію молодих людей за кордон. Згідно з останніми даними Державної прикордонної служби України, з часу минулого перепису населення (2001 рік) з України виїхали і не повернулися 6,3 мільйона громадян.

"Для цього пропонують створити особистий рахунок для кожного українця який народиться після 1 січня 2021 і проживе наступні 18 років в Україні. Протягом 18 років на рахунок будуть капати гроші. А для цього пропонують залучити гроші від продажу українських корисних копалин в розмірі 1%. Кошти будуть розподілятися порівну на рахунку. Після повноліття українець зможе використовувати ці гроші як хоче - держава його не контролюватиме", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №1210 - відомий як "законопроект про податковий терор", він, на думку експертів, є одним з найневдаліших за вісім років.