RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні перерахують пенсії: кому чекати підвищення навесні

З 1 квітня в Україні зміниться сума пенсійних виплат. Однак, виплати будуть підвищені не всім українцям.

Спочатку навесні 2020 року планувалося здійснити три підвищення пенсійних виплат. Мова йде про індексацію виплат, одноразову допомогу та про доплату за віком.

З квітня Кабмін почне виплачувати додатково по 1 тис. грн тим, хто має пенсію менше 5 тис. грн. Відповідну обіцянку раніше дав президент України Володимир Зеленський у зверненні до українців.

Обіцяну доплату через введення карантину в Україні в квітні отримають понад 10 млн пенсіонерів. У Мінсоцполітики також заявили, що на доплату можуть розраховувати і люди з інвалідністю, а також одержувачі соціальних пенсій. В Україні близько 400 тисяч таких людей.

Індексацію трудових пенсій з урахуванням інфляції поки перенесли на невизначений термін, хоча раніше це обіцяли зробити в травні.Тепер така індексація може бути проведена тільки після завершення карантину. Міністр соцполітики Марина Лазебна вважає, що на підвищення щомісячних виплат після індексації зможуть розраховувати близько 7 млн пенсіонерів.

Працюючим пенсіонерам індексацію виплат не проведуть, оскільки їм проводять перерахунок окремо.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль раніше заявив, що Мінсоцполітики вишукує можливість проіндексувати пенсії в Україні вже в квітні.

В уряді також пообіцяли щомісячну надбавку в 500 грн пенсіонерам, яким виповнилося 80 і більше років. Це торкнеться 1,5 млн пенсіонерів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, хто ще отримає по 1000 гривень добавки до пенсії "від Зеленського".