З 30 тис. підприємств у сфері громадського харчування і готельного бізнесу, які були в Україні до початку пандемії коронавіруса, 12 тис. ліквідовано через економічну кризу викликану карантинними заходами.

Страшний рекорд США і симптоми "у спадок": як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Про це заявив народний депутат фракції "Слуга народу" Микита Потураєв в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Згідно з даними по HoReCa (готелі, ресторани, кафе/кейтеринг -" Апостроф ") до карантину у нас було 30 тисяч закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану. 12 тис з цих 30 - ліквідовано. Не в сенсі "закрилися на карантин", а в сенсі "ліквідовувалися як підприємства", - заявив Потураєв.

Нардеп не виключає закриття 40% бізнесів галузі, в тому числі і з тим, що Верховна Рада не змогла з першого разу прийняти зміни до державного бюджету.

"Можливо, це пов'язано з тим, що нам не вдалося з першого разу прийняти бюджет, а саме в тому пакеті, який був пов'язаний з бюджетом, було відповідне законодавче підґрунтя для запуску процедури форс-мажору. Так що люди могли закритися, бо вони не в змозі виконувати свої зобов'язання по оренді", - додав заступник голови комітету.

За словами Микити Потураєва, частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину: "Можливо, хтось із цих 12 тис. ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо, скільки і це проблема".

Як повідомляв "Апостроф", на Львівщині зафіксували спалах коронавірусу, в селищі Давидів більше 20 людей захворіли на COVID-19.