RU  UA

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Олексій Гончаренко занепокоївся поверненням в 95-й рік через "95 квартал"

Залежність Національного банку України може спровокувати в Україні інфляцію на рівні 90-х років.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів народний депутат України Олексій Гончаренко під час обговорення ситуації навколо Нацбанку.

«Я хотів би, щоб новий голова НБУ був професійним, порядним, з репутацією. Але боюсь, що це буде лояльність та зрозумілість до Зеленського. Він хоче всюди 100% своїх людей. І єдина причина, з якої він звільняє Смолія, – це взяти під контроль і цю надважливу інституцію. Тому це небезпечна історія», - говорить Гончаренко.

Гончаренко наголосив, що українцям потрібен незалежний Нацбанк,бо інакше для України все може обернутися не надто добре.

«Незалежний Нацбанк захищає наші гаманці. Якщо у нас там лежить українська гривня, то Нацбанк нам потрібен незалежний. Бо інакше ми будемо мати 1993 рік в Україні, коли в нас інфляція була 10200%. Наступні роки вона падала, але все одно була дуже високою. Тож, я не хочу, щоб нас 95-й квартал повернув у 95 рік», - зазначив Олексій Гончаренко.

Раніше Апостроф повідомляв, що президент України Володимир Зеленський вже найближчим часом оголосить ім'я кандидата на посаду глави Національного банку України (НБУ). Про це виданню повідомили відразу кілька джерел у банківському секторі.