RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Фонд державного майна України оголосив про запуск приватизації об'єктів спиртової галузі

В Україні з 15 вересня стартувала приватизації майна ДП "Укрспирт". На електронному майданчику "Prozorro Продажі" з'явився об'єкт малої приватизації, що представляє собою окреме майно Немирівського місця ведення діяльності та зберігання спирту ДП "Укрспирт". Очікується, що аукціон відбудеться 15 жовтня.

"Ринок очікував цього давно, критично потребуючи детінізації і демонополізації. І ось 12 серпня Кабмін затвердив необхідну для цього Програму реформування і розвитку спиртової галузі на 2020-2023 роки. Так, Фонд держмайна переходить до реалізації найбільш важливого аспекту Програми - приватизації підприємств, які входять в ДП "Укрспирт" і Державний концерн "Укрспирт", - зазначив глава Фонду держмайна України Дмитро Сенниченко.

Передбачається, що в рамках приватизації об'єктів ДП "Укрспирт" і держконцерну "Укрспирт" на продаж будуть виставлені 78 виробничих майданчиків. Метою приватизації Фондом держмайна України проголошується зростання обсягів виробництва і реалізації спирту, створення нових робочих місць, збільшення податкових відрахувань, а також викорінення корупції зі сфери.

Серед потенційних інвесторів в спиртову галузь, як відзначають у Фонді держмайна України, - виробники лікеро-горілчаної продукції, фармацевтичні виробники, виробники біоетанолу, агровиробники.

Нагадаємо, на веб-порталі privatization.gov.ua доступна повна інформація про стан спиртової галузі України та механізмі придбання виставлених на приватизацію об'єктів.