RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Шмигаль заявив, що нічого не знає про своє бажання перепідпорядкувати "Укргідроенерго" Кабміну

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль не дав чіткої відповіді щодо підготовки ймовірної процедури передачі "Укргідроенерго" Кабміну. На запитання журналістів він відповів: "Я не знаю про що йде мова".

У контексті цього ж питання Денис Шмигаль відзначив, що планується реформа енергетичних підприємств у рамках третього енергопакета, повідомляє "24-й канал".

"Є третій енергопакет, на виконання вимог якого, з часом будуть певні зміни, певна реформа, але вона стосується багатьох енергетичних підприємств та багатьох регуляторів",- запевнив глава уряду.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр ініціював рішення про перепідпорядкування ПрАТ "Укргідроенерго" безпосередньо уряду, щоб встановити контроль над підприємством. Про це написав політолог Олексій Голобуцький в блозі на "Цензор.нет".

У свою чергу, економічний експерт Віктор Скаршевський у коментарі виданню "Апостроф" запевнив, що "Укргідроенерго" - це єдина прибуткова державна компанія на енергетичному ринку України. Він висловив думку, що таке рішення по "Укргідроенерго" призведе лише до погіршення фінансового стану підприємства.

Третій енергопакет ЄС - це пакет законів щодо внутрішнього ринку газу та електроенергії у Європейському союзі. Його мета - більш відкриті газові та енергетичні ринки у Європейському союзі.

Пакет було запропоновано Європейською комісією у вересні 2007 року та проголосовано у парламенті Європейського союзу у липні 2009. Вступив у дію 3 вересня 2009 року. Основним елементом Третього енергопакета є анбандлінг власності, що вимагає відокремлення видобувних та збутових підрозділів від транспортних магістралей та створення національного регулятора (НР) для кожної країни-члена Європейського союзу та Агентства взаємодії енергетичних регуляторів, що надає форум для взаємодії національних регуляторів.