RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

В Україні на одержувачів соцдопомоги чекають жорсткі перевірки

У 2021 році в Україні почнуть перевіряти всіх, хто звернеться за отриманням соціальної допомоги, до того, як вони почнуть її отримувати.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Дані про кожного прохача допомоги звірять з аналізом різних баз та реєстрів. Це робиться для того, щоб дізнатися, чи не обманює людина державу і чи дійсно потребує допомоги. Якщо людина спробувала оформити соцвиплати нечесно, то її йому не дадуть.

"Мінфіну не треба виступати в ролі злого поліцейського, який наздоганяє. На етапі призначення будуть відсіяні такі виплати", - запевнив перший заступник міністра фінансів Денис Улютін.

Виявилося, що інформація про кожного, хто звернувся за допомогою, потрапить на спеціальну платформу.

"Коли ви подаєте заяву на отримання допомоги, то підписуєте згоду на збір, обробку і використання своїх персональних даних. Проблема може виникнути тільки в тому випадку, якщо сама платформа, в якій акумулюється інформація, недостатньо захищена. При цьому сама перевірка, безумовно, відповідає і духу закону, а також елементарній логіці", - пояснив юрист Олександр Плахотник.

Яку інформацію можуть отримати:

  • реквізити документів, виданих особі, а також документів, на підставі яких видані такі документи (тип, назва документа, серія, номер, дата видачі та уповноважений суб'єкт, що видав документ, термін дії документа), викрадених (втрачених) документів, місця проживання;
  • по митному оформленню товарів, що ввозяться на митну територію України транспортні засоби, їх складові частини, що мають ідентифікаційні номери;
  • виписки з бюджетних рахунків для зарахування надходжень по сплаті особою штрафу за вчинення кримінального або адміністративного порушення;
  • про осіб, які порушили прикордонний режим, режим в пунктах пропуску через державний кордон України або режимні правила в контрольних пунктах в'їзду-виїзду;
  • про зареєстровані автомобілі, мотоцикли та інші транспортні засоби;
  • про джерела доходів, отриманих фізичними особами від податкових агентів, або ознаки наявності доходу, отриманого фізичною особою від здійснення підприємницької діяльності.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що після того, як в Україні було знято так зване покладення спеціальних обов'язків, ціна на газ для населення буде аналогічною ціні для промисловості, що може привести до значного зростання тарифів в опалювальний період.