RU  UA

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

Компенсація бізнесу за час локдауну: у Зеленського назвали ймовірну суму

Компенсація українським підприємцям, які припинили роботу через потрапляння областей у "червону" зону карантину, буде розраховуватися в залежності від середньої зарплати в регіоні.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Андрія Єрмака, екс-міністр економіки Тимофій Милованов, повідомляє ТСН.

За його словами, програму профінансують місцева і центральна влада, виплати бізнесмени зможуть оформляти через додаток "Дія".

"Там не 8 тисяч, а середня зарплата. Повинно бути в межах середньої зарплати в регіоні, тому що допомога повинна бути адаптована до середньої зарплати, рівня цін у містах. Хтось може навіть отримати більше, ніж у Києві, таке теж можливо", - зазначив Милованов.

Він уточнив, що місцева влада областей, які потрапили в "червону" зону, повинна розробити пакет підтримки для бізнесу і показати його центральній владі. Після цього центральна влада додасть до тих коштів, які готові надати місцева влада, ще 100%. Якщо ж в області складна ситуація з фінансами, то кошти виділить центральна влада.

Нагадаємо, Кабінет міністрів змінив порядок роботи транспорту в регіонах з "червоним" рівнем епідеміологічної небезпеки. Тепер обмеження щодо роботи громадського транспорту буде встановлювати місцева влада.