RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

В Україні заборонили користуватися надрами 19 компаніям: що відбувається

Президент Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким у 19 компаній анульовано ліцензії та спеціальні дозволи на видобуток і користування українськими надрами.

Про це йдеться на офіційному порталі очільника держави.

Зокрема, президент своїм указом ввів в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони від 19 березня 2021 року, згідно з яким 19 компаній втратили ліцензії та спеціальні дозволи на видобуток і користування українськими надрами.

"Відповідне рішення Державної служби геології та надр України готове й буде опубліковане незабаром", - зазначив Зеленський.

Більш того, очільник держави підписав указ про введення в дію рішення РНБО, згідно з яким вже у 2021 році буде проведено перевірки всіх суб’єктів, які без аукціону зуміли отримати спеціальні дозволи на користування надрами й не розпочали видобування корисних копалин, передусім нафти та газу, впродовж двох років з моменту отримання відповідних дозволів.

"Рішення РНБО – це не гучні декларації. Кожне слово з них уже має або незабаром матиме реальні, здебільшого неприємні юридичні наслідки для низки фізичних та юридичних осіб", - цитує прес-служба очільника держави.

Раніше ми повідомляли, що Володимир Зеленський скасував указ про призначення Олександра Тупицького головою Конституційного суду.