RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Доставка пенсій додому: Кабмін і Укрпошта взяли тайм-аут на рік

Попри те, що в Україні частині пенсіонерів перенесли підвищення виплат, АТ “Укрпошта” ще рік доставлятиме пенсію людям похилого віку додому. Це пов'язано з протиепідеміологічними заходами та тим, що не всі пенсіонери користуються картками чи проживають у населених пунктах, де немає відділення банків.

Про це в інтерв’ю “Радіо Свобода” заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

“Ми взяли тайм-аут для підготовки "Укрпошти". Тому що ми сказали, що хочемо, щоб ви запропонували людям, якщо ми вже такі тарифи платимо вам за доставку додому, зручний, гарний спосіб отримання того, що, до речі, записано в законі, що людина має право вибору, як їй отримувати свою пенсію”, - каже Лазебна.

Замість стояти в черзі та наражатися на небезпеку заразитися коронавірусом, міністр закликає пенсіонерів користуватися гарячими лініями та електронними засобами для сплати комунальних послуг.

“Ми сьогодні домовилися, що беремо один рік на підготовку, будемо працювати з людьми, але, звичайно, люди мають отримувати дуже комфортні умови для них. А маломобільні - ще мати гарантований такий соціальний захист, як пакет від держави – доставка додому”, - додає Лазебна.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що з 1 липня в Україні збільшать розмір пенсії.