RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Военным пенсионерам поднимут выплаты: кому и на сколько

Через те, що 2017 року, коли вносили зміни до закону про індексацію грошових доходів населення, питання індексації пенсій для військових не було врегульоване, новопризначені пенсії і пенсії, призначені до 2018 року, відрізняються майже вдвічі.

Про це прем'єр Денис Шмигаль пише у своєму Telegram-каналі.

За його словами, уряд має намір виправити цю ситуацію.

На наступному засіданні Кабміну в середу, 14 липня, буде прийнято розроблене Мінсоцполітики рішення про підвищення пенсійних виплат військовослужбовцям, які перебувають на пенсії. Це рішення мусить зменшити наявні диспропорції.

Передбачається з 1 липня встановити щомісячну доплату в сумі 2000 гривень для майже 400 тисяч військовослужбовців-пенсіонерів, встановити мінімальну пенсійну виплату на рівні 3854 гривень.

Окрім цього, передбачається підвищення виплат для учасників бойових дій, які втратили працездатність. Більш як 40 тисяч людей отримають підвищення майже в 700 гривень.

Нагадаємо, що з 1 липня в Україні вкотре підвищено розмір пенсійних виплат. Для різних категорій пенсіонерів підвищення склало від 67 гривень до 9,5 тисячі. І виявилося, що найменшу надбавку отримали українські військові пенсіонери - 67 гривень.