RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Глава Мінфіну зустрівся з керівництвом Світового банку: обговорили п'ять найважливіших питань

У понеділок, 13 вересня, міністр фінансів Сергій Марченко зустрівся з віцепрезидентом Світового банку у справах Європи та Центральної Азії Анною Б'єрде. Зустріч відбулась у рамках її першого робочого візиту до України.

Про це повідомляється на офіційному сайті Кабінету міністрів .

На порядку денному було п'ять важливих питань:

  • отримання “Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення",
  • співробітництво з Міжнародним валютним фондом,
  • результати втілення спільних проектів,
  • перехід України на зелену енергетику та
  • основні напрями подальшої співпраці двох сторін.

Марченко зазначив, що завдяки співпраці зі Світовим банком Україна має достатньо коштів для придбання необхідної кількості вакцин проти коронавірусу. Також він зауважив, що на сьогодні вибірка коштів у рамках портфелю Міжнародного банку реконструкції та розвитку, у порівнянні з іншими міжнародними фінансовими організаціями, є найбільшою - станом на 1 вересня 2021 р. вона склала 2,3 млрд дол. США.

За словами Б'єрде, Україна показала значний прогрес у відновленні економіки під час пандемії. Окрім того, вона підкреслила підтримку Світового банку реформування пенсійної системи в Україні та інших необхідних для розвитку сфер.

Сторони обговорили умови отримання “Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення". Попередньо Світовий банк збирається винести це питання на засідання Ради директорів у грудні.

Марченко зазначив, що Україна очікує місію МВФ вже наступного тижня.

Сторони визначили основні сфери розвитку співпраці найближчим часом та назвали пріоритетами фінансування закупівлі вакцин, створення проекту “Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення", перехід на зелену енергетику та розбудову залізниці.

Раніше ми писали, що Україна і Світовий банк уклали угоду на суму 350 млн доларів.