RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Україні важко розвивати економіку через еліти бізнесу - журналіст Forbes

Зараз Україна переживає величезні труднощі у розвитку своєї економіки. Це стало причиною "старих" усталених порядків і людей, які повели країну в цьому напрямку ще на самому початку її незалежності.

Таку думку висловили в одній з недавніх статей Forbes.

Старі і нові українські еліти постійно змагаються один з одним за "портфелі", не гребуючи будь-якою можливістю знищувати своїх ворогів і конкурентів. Причому це роблять не тільки політики, а й еліта бізнесу.

Це призводить до того, що займатися комерційною діяльністю в Україні стає небезпечно. У всякому разі, якщо у вас немає потрібних влади і зв'язків, що зробило б вас частиною цієї злочинної системи. В кінцевому рахунку, це кардинально гальмує розвиток країни і не дає простим людям надії на зміни в кращу сторону.

У той же час автор статті зазначає, що іноземні компанії хотіли б працювати в Україні, так як це країна з величезним потенціалом.

"Це велика країна з сектором інформаційних технологій, котрий бурхливо розвиваються, а також багатими природними ресурсами, чудовим аграрним потенціалом і робочою силою, у якої досить пристойний рівень освіти і трудові навички, отримані у важкій промисловості і технологічному секторі", - зазначають в статті.

Але при цьому всі іноземні компанії і приватні особи просто бояться інвестувати в економіку України, так як їхні гроші, в кращому випадку, просто розкрадуть. Багато бізнесменів переконані, що, на жаль, інвестувати в Україну небезпечніше і гірше, навіть ніж в доджкойн (криптовалюта, яка з'явилася як мем менш ніж десять років тому).

У вересні в американській торговельній палаті і АТ "Сітібанк" провели дослідження ділового клімату в Україні. Результати показали, що 93% компаній вважають судову реформу, владу закону, справедливу юстицію і викорінення корупції стратегічним кроком номер один для українського уряду, тому що тільки в разі досягнення цих цілей вдасться забезпечити економічне зростання, поліпшити діловий клімат і залучити прямі іноземні інвестиції.

Нагадаємо, що деякий час тому ми називали найуспішніші стартапи України, які залучили сотні мільйонів інвестицій.