RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Російські війська на кордоні України: як істерія у ЗМІ вдарила по гривні

Курс гривні, як і російського рубля, впав у результаті появи інформації про концентрацію військ РФ на кордоні з Україною, але незабаром повернувся до рівноваги. А після відеоконференції лідерів Росії та США українська валюта зросла майже на 10 копійок.

Про це розповів "Апострофу" радник голови правління "Кредитвест банку" Василь Невмержицький.

"Важливим індикатором настроїв інвесторів у ситуаціях конфлікту двох країн є курси валют цих країн. У момент, коли з'явилися перші повідомлення про накопичення російських військ на кордоні, ми спостерігали значне падіння, як гривні, так і російського рубля. Проте на цей момент ринок практично заспокоївся "В останні дні ми спостерігали спочатку стабілізацію курсу рубля, а слідом за ним призупинилося і падіння курсу гривні. В останні дні національна валюта навіть демонструє деяку тенденцію до зміцнення", - сказав він.

Буквально наступного дня після переговорів Джо Байдена та Володимира Путіна щодо України гривня відіграла у долара одразу майже 10 копійок, що може бути ще одним підтвердженням спекулятивного характеру нагнітання, яке спостерігалося напередодні згаданого саміту.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: "Війна та бізнес: що втратила Україна від істерії у західних ЗМІ"