RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Гроші Шредінгера: Мінфін оконфузився з 500 грн за бустерне COVID-щеплення

У міністерстві фінансів дають суперечливу інформацію про кошти для виплат 500 грн українцям, які зроблять бустерну дозу щеплення проти коронавірусної інфекції – за словами голови Мінфіну Сергія Марченка– їх немає, а на сайті міністерства розміщено протилежну інформацію.

Відповідне повідомлення було розміщено на сайті Мінфіну 1 лютого.

"На програму "Є-підтримка" у держбюджеті на 2022 рік закладено 3 млрд грн. Цих коштів достатньо для виплати 500 грн громадянам, які вакцинувалися третьою бустерною дозою та зробили заявку на отримання коштів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інформація, що розповсюджується в деяких ЗМІ, про брак коштів для виплат за програмою "Е-підтримка" є маніпуляцією і не відповідає дійсності. Коштів на це у бюджеті нібито вистачає, а якщо заявок буде забагато, то Мінфін ініціюватиме зміни до держбюджету-2022.

"Кошти для цього є. Тільки за січень 2022 року виконання бюджету становить +9 млрд грн", - повідомили у Мінфіні.

Водночас, Сергій Марченко 31 січня повідомив, що коштів на виплату українцям по 500 гривень за бустерне щеплення не вистачить.

"Якщо порахувати, то по тисячі держава виплатила 7,7 мільйона громадян. Тому якщо розрахувати, що всі ці люди підуть за бустерною дозою протягом року, то 3 мільярди (закладених у бюджеті на програму "єПідтримка", – "Апостроф") не вистачить", - заявив він.

Як повідомляв Апостроф, виплату додаткових 500 гривень тим, хто зробить бустерну дозу вакцини проти коронавірусу, анонсував президент України Володимир Зеленський.